Välkommen till Paragolfsektionen på Växjö Golfklubb!

Välkomna till Paragolfsektionen på Växjö Golfklubb!

På följande sidor kommer Du finna all information om Paragolf som Parasport, Växjö GK:s Paragolfverksamhet, kontaktuppgifter och mycket mer.

Växjö Golfklubb tog 2009 vid sitt 50 års jubileum beslut om Golf för alla. Efter tio händelserika och roliga år med Paragolfverksamheten ser vi fram mot nya utmaningar 2020-2030.

Vi, precis som Svenska Golfförbundet, anser att alla som vill ska kunna spela golf. I Sverige finns idag bredd- och elitverksamheter för dig som antingen tillhör den fysiska eller psykiska kategorin inom Paragolf.

På Växjö Golfklubb bedrivs nu en av Sveriges mest utvecklande verksamheter. Vi har över 10 års erfarenhet av att lära ut golfidrott till våra målgrupper och vi strävar alltid efter att utvecklas.

Nu har vi en träningsgrupp med 6 deltagare. Tre av deltagarna deltar i tävlingsverksamheten. Övriga ingår i breddverksamheten och jobbar där med sin personliga utveckling mot Grönt kort.

Vi tackar våra deltagare, föräldrar/ledsagare, tävlingsledare och samarbetspartner som gjort det möjligt att utveckla verksamheten som den ser ut i dag. Ni är och kommer i fortsättningen vara en stor tillgång för oss och vår verksamhet!

Våra samarbetspartners är Svenska Golfförbundet, Smålands Golfförbund, Allmänna Arvsfonden, Växjö Kommun – Omsorgsförvaltningen och Kultur- och fritidsförvaltningen, Region Kronoberg, Smålandsidrotten, Smålands HIF, Idé- och Kunskapscentrum, FIFH, Funka för Livet Sports Camp, Funkibator, Smålands Parasportförbund m.fl.

Vår Verksamhetsplan för 2020 visas översiktligt i fliken ”Verksamhetsplan” till höger och innehåller flera roliga aktiviteter.

Är du intresserad att hjälpa till eller vara med på våra träningar? Hör av dig till Erik Lagerlöf 072-729 39 59 eller vårt kansli 0470-215 15.

Om Paragolf

Runt om i Golfsverige strävar man efter att alla som vill ska kunna spela golf. Funktionsvariationer, såväl fysisk som psykisk, är alltså inget hinder i sammanhanget!

Inom Paragolfen arbetar man med golfutveckling, social utveckling, självkännedom, rörelseförståelse etc. hos personer med fysiska och psykiska funktionsvariationer.

Golfen är en idrott där alla kan umgås på samma villkor och är en fantastisk källa till kraft, inspiration och glädje. Bläddra bland filmerna ovan och få inspiration om att se möjligheter istället för hinder med idrotten, oavsett förutsättningar.

Verksamheten har funnits i Golfsverige sedan 1996. Sedan dess är det en integrerad del i Svenska Golfförbundets verksamhet.

Paragolfens spelsystem är idag uppdelat i två huvudkategorier, där kategori 1 består av de spelare med fysiska funktionsvariationer och kategori 2 för spelare med psykiska funktionsvariationer. På våra träningar och övriga aktiviteter är båda målgrupperna med samtidigt, för att främja den sociala interaktionen.

Kommittén

Erik Lagerlöf
Ordförande/projektledare

erik.lagerlof1@gmail.com

0727-29 39 59

Jens Magnusson
Projektledare tävlingsverksamheten

Göran Blixt
Adjungerande projektledare Breddverksamheten

Gunnar Lindberg
Ledsagare

Seth Fransson
Ledsagare

Träningskurs och Prova På för Paragolfare

Med anledning av den rådande pandemin, har vi beslutat att ställa in vårens träningskurs i grupp. Detta för att minimera risken för smittspridning. Dock kommer vi att erbjuda individuell träning med ledare under hela säsongen. Om du är intresserad av denna träningsformen, är du varmt välkommen att höra av dig till Erik Lagerlöf

Har du några frågor kontakta Göran Blixt 070-595 58 56 eller Gunnar Lindberg 070-236 86 95

Breddverksamhet

Ett av verksamhetens stora områden är vår breddverksamhet. Breddverksamheten består utav golfträning, socialt utbyte, att ha roligt, lära känna nya människor i liknande situationer som sig själv och mycket mer.

På Växjö Golfklubb bedrivs träningsverksamhet, med ledning av klubbens PRO och ideella ledare. Denna sker en gång i veckan.

Verksamhetsplan Paragolfkommittén 2020

1. Breddverksamhet
1.1 Golfens Dag den DD maj
1.2 Idrottens Dag den DD september
1.3 Funka för Livet alt. annan mässa.

2. Träningsgrupp
2.1 Vinterträning i Emmaboda och i Ladan på Växjö GK
2.2 Spelträning med Erik (?), men utan Lars
2.3 Kvällskurs 17:30-18:30
2.4 Sommarträning under juni-augusti (?)
2.5 Grönt Kort, fadderverksamhet

3. Tävling
3.1 Klubbtävlingar
3.2 Distriktsmästerskap

4. Projekt
4.1 Vision 2030 Projektledare Erik Lagerlöf. Redovisas utanför verksamhetsbudgeten för 2020.
4.2 Projekt Inspiration 2019-2020 Projektledare Göran Blixt. Redovisas utanför verksamhetsbudgeten för 2020.

5. Bilagor
5.1 Verksamhetsbudget för 2020.
5.2 Projektplan Vision 2030.