När får jag grönt kort?

Från och med våren 2020 inför Svenska Golfförbundet ett nytt material för Grönt kort-utbildningen i Sverige.

Den nya introduktionen till golfen handlar om att den som är intresserad av golf ska kunna knyta kontakt med vår idrott i samma ögonblick som intresset vaknar och sedan ledas till golfklubben genom ett mer interaktivt digitalt material.

Du har Grönt kort när du klarat av:

Teoriprovet som finns på Min Golf.
Klarat spelprovet. Spela Växjö GK:s korthålsbana på 45 slag eller färre med markör. Korthålsbanan är slopad för hcp 54 (hålets par + 2 slag).

Den nya introduktionen innebär att

Det kommer att finnas en digital introduktion i Min Golf för den som vill börja spela golf. Introduktionen kommer att fylla samma funktion som den bok och webb som tidigare funnits för Grönt kort. Skillnaden i det nya upplägget är att vi tydligare kan visa upp golfklubben i den nya digitala delen av introduktionen.

Alla som går sin utbildning eller börjar sin golfresa hos Växjö GK erbjuds subventionerat pris (-50% av spelavgiften) som sträcker sig till dess att man etablerat sig som golfare (mer än 12 rundor på stora banan eller har lägre än 30,0 i hcp). Från och med att du spelar mer är 12 rundor på stora banan eller har lägre än 30,0 i hcp betalar man full årsavgift till nästkommande säsong.

Har man gått utbildning på Växjö GK erbjuds man att spela två 9-håls varv på stora banan kostnadsfritt (värde 600 kr).
Detta är ett perfekt tillfälle att spela med fadder som kan guida gällande säkerhet, banvård, speltempo och vett och etikett.
I dokumentet nedan finns tips på vad som förväntas av en fadder.

År 1 – 2023, SpelavgiftGått utbildning genom Växjö GK
Spelavgift 50% (medlemsavgift ingår i utbildningen)
>22 år3300 kr
13-21 år900 kr

Grönt kort är första målet

Inom golfen har vi ett starkt varumärke i Grönt kort. Det är ett första mål för introduktionen i vår idrott. Avbockad teori, uppvisad spelförmåga och att grönt kort har aktiverats av golfklubben i GIT Online (ej lika med medlemskap) är vad vi vill eftersträva för den nye golfaren.

Det ska bli enklare att förstå vad som krävs, roligare att ta sig dit och en möjlighet till en mer motiverande introduktionsresa in i golfen där nybörjaren i det nya Grönt kort-materialet ser vad som är klarat och hur mycket som är kvar av teorin.

Golfklubben är alltid slutmålet

I breda drag handlar uppgiften om att fortsätta locka nya personer till vår idrott, och den nya lösningen för Grönt kort innebär förbättrade möjligheter för nyfikna människor att komma in i golfens värld.

Oavsett väg in är golfklubben däremot alltid slutmålet. Det är där bollträffen, spelet och det personliga mötet sker. Och det är genom klubbens och PGA-tränarens bemötande som spelaren får en fortsatt bra introduktion till vår idrott.